Sluiten Close
Sluiten Close

Pilot ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de (keten van) high-tech maakindustrie’

Wil je aan de slag om jouw bedrijf beter te beschermen tegen cybercriminelen? Maar weet je niet waar te beginnen? Of kan je wel een duwtje in de goede richting gebruiken? Dan is deelname aan de pilot ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie’ interessant voor jouw bedrijf! Onder begeleiding van een cyberprofessional helpen we je snel op weg naar een meer cyberweerbare onderneming.

Geschreven door CWB

Wil je aan de slag om jouw bedrijf beter te beschermen tegen cybercriminelen? Maar weet je niet waar te beginnen? Of kan je wel een duwtje in de goede richting gebruiken? Dan is deelname aan de pilot ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie’ interessant voor jouw bedrijf! Onder begeleiding van een cyberprofessional helpen we je snel op weg naar een meer cyberweerbare onderneming.

Geschreven door CWB

Wat levert de pilot jou op? 

 • Inzicht in de huidige cyberveiligheid van jouw bedrijf 
 • Een actielijst met prioriteiten en concrete verbeteringen  
 • Verbeterde cyberweerbaarheid van jouw bedrijf 
 • 50 uur inzet van een cyberprofessional  
 • Toegang tot de CWB-community met meer dan 100 andere bedrijven  
 • Toegang tot exclusieve cyberdreigingsinformatie van de landelijke overheid  

Wat investeer je zelf? 

 • Je doet een éénmalige bijdrage van 2200 euro 
 • Tijd om met de cyberprofessional te werken aan de cyberweerbaarheid van jouw organisatie 
 • Eventuele kosten voor de inzet van jouw IT-leverancier 

Welke bedrijven komen in aanmerking? 

 • MKB in de high-tech maakindustrie en de toeleverende keten 
 • Deze bedrijven hebben maximaal 75 fte in dienst
Lees meer achtergrondinformatie over de pilot Arrow icon

Meld je vrijblijvend aan voor meer informatie!

Wij nemen per mail of telefonisch (afhankelijk van jouw voorkeur) contact met je op. We lichten de pilot verder toe en beantwoorden je eventuele vragen. Hierna bepaal je pas of je definitief wilt deelnemen.  

Je kunt hierover ook direct contact met ons opnemen via info@cwbrainport.nl.

*Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk gebruikt en op geen enkele manier naar buiten gebracht. 

Achtergrond informatie over de pilot

Wat houdt de pilot ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie’ in?

Via deze pilot van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) kunnen maximaal 50 mkb-ondernemers in de high-tech maakindustrie ondersteuning krijgen van een cyberprofessional. Deze ondersteuning van 50 uur wordt ingezet in een periode van minimaal 6 en maximaal 12 maanden. De basis voor de ondersteuning zijn de uitkomsten van de self-assessment via de DTC CyberVeiligCheck en een korte vulnerability scan door de cyberprofessional. Dit leidt tot een gezamenlijke actielijst. Hierin worden de acties verdeeld over de ondernemer, de cyberprofessional en de IT-leverancier. Er worden afspraken gemaakt over concrete verbeteringen die in de beschikbare uren en 6 tot 12 maanden worden uitgevoerd.  

Gratis lidmaatschap Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB)

Bedrijven die deelnemen aan de pilot krijgen automatisch een lidmaatschap van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) tot 31 december 2024. Zo kunnen ze gebruik maken van het dienstenaanbod van het CWB, zoals de kennissessies, de community van meer dan 100 andere bedrijven en het portaal met goede voorbeelden en handreikingen. Het lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Aan het eind van 2024 bepaal je zelf of je lid wilt blijven van het CWB.  

Wat vraagt deelname aan de pilot van mij als ondernemer?

Naast de éénmalige investering van € 2200,-, vraagt deelname aan de pilot ook tijd en openheid. Een cyberprofessional kan niet aan de slag met de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf zonder jouw medewerking. Als ondernemer ben en blijf jij verantwoordelijk voor de IT en cyberveiligheid van jouw bedrijf. Deelname aan de pilot vraagt dus van jou dat je tijd investeert en dat je alle informatie die je tot je beschikking hebt, deelt met de cyberprofessional. Daarnaast vragen we dat je jouw IT-leverancier actief betrekt in het hele proces (van scan tot implementatie). Mogelijk zijn hier wel kosten aan verbonden, deze worden niet vergoed vanuit de pilot. Heeft jouw bedrijf geen IT-leverancier dan is deze voorwaarde niet van toepassing.  

Aan welke voorwaarden moet ik, als ondernemer, voldoen?

Deze pilot is bedoeld voor bedrijven in de high-tech maakindustrie en de toeleverende keten. De pilot is gericht op kleiner mkb, daarom komen alleen bedrijven in aanmerking die 75 fte of minder aan personeel hebben. Verder is het belangrijk dat je jouw IT-leverancier betrekt (als je die hebt) en bereid bent om zelf tijd te investeren. 

Hoe wordt de pilot bekostigd?

Naast jouw eigen bijdrage, worden de kosten van de pilot gedekt door een aantal andere organisaties. Dit zijn het Digital Trust Center, City Deal 'Lokale weerbaarheid cybercrime' en het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.

Meld je hier vrijblijvend aan voor meer informatie Arrow icon