Cyberassistentie voor mkb’ers in de (keten van) hightech en maakindustrie
Wat levert deelname jou op?
✔️ Inzicht in de huidige status van jouw bedrijf op het gebied van digitale veiligheid
✔️ Een actielijst met prioriteiten en concrete verbeteringen
✔️ 50 uur inzet van een cyberprofessional. Niet alleen advies, juist ook praktische hulp!
✔️ Toegang tot exclusieve cyberdreigingsinformatie van de landelijke overheid
✔️ Toegang tot de CWB-community met meer dan 100 andere bedrijven
✔️ Na deelname zit je nergens aan vast
Wat investeer je zelf?
- Je doet een éénmalige bijdrage van 2200 euro
- Tijd om met de cyberprofessional te werken aan de cyberweerbaarheid van jouw organisatie
- Eventuele kosten voor de inzet van jouw IT-leverancier
Welke bedrijven komen in aanmerking?
- De hightech en maakindustrie en de toeleverende keten in heel Nederland
- Deze MKB bedrijven hebben maximaal 75 fte in dienst
Achtergrond informatie programma mkb cyberassistentie
Wat houdt het programma ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie’ in?
Via dit programma van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) kunnen maximaal 50 mkb-ondernemers in de high-tech maakindustrie ondersteuning krijgen van een cyberprofessional. Deze ondersteuning van 50 uur wordt ingezet in een periode van minimaal 6 en maximaal 12 maanden. De basis voor de ondersteuning zijn de uitkomsten van de self-assessment via de DTC CyberVeiligCheck en een korte vulnerability scan door de cyberprofessional. Dit leidt tot een gezamenlijke actielijst. Hierin worden de acties verdeeld over de ondernemer, de cyberprofessional en de IT-leverancier. Er worden afspraken gemaakt over concrete verbeteringen die in de beschikbare uren en 6 tot 12 maanden worden uitgevoerd.
Gratis lidmaatschap Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB)
Bedrijven die deelnemen aan mkb cyberassistentie krijgen automatisch een gatis lidmaatschap van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in de periode dat ze deelnemen aan het programma. Zo kunnen ze gebruik maken van het dienstenaanbod van het CWB, zoals de kennissessies, de community van meer dan 100 andere bedrijven en het portaal met goede voorbeelden en handreikingen. Het lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Aan het eind van het programma bepaal je zelf of je lid wilt blijven van het CWB.
Wat vraagt deelname aan mkb cyberassistentie van mij als ondernemer?
Naast de éénmalige investering van € 2200,-, vraagt deelname aan het programma ook tijd en openheid. Een cyberprofessional kan niet aan de slag met de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf zonder jouw medewerking. Als ondernemer ben en blijf jij verantwoordelijk voor de IT en cyberveiligheid van jouw bedrijf. Deelname aan het programma vraagt dus van jou dat je tijd investeert en dat je alle informatie die je tot je beschikking hebt, deelt met de cyberprofessional. Daarnaast vragen we dat je jouw IT-leverancier actief betrekt in het hele proces (van scan tot implementatie). Mogelijk zijn hier wel kosten aan verbonden, deze worden niet vergoed vanuit het programma. Heeft jouw bedrijf geen IT-leverancier dan is deze voorwaarde niet van toepassing.
Aan welke voorwaarden moet ik, als ondernemer, voldoen?
Dit programma is bedoeld voor bedrijven in de high-tech maakindustrie en de toeleverende keten. Het is gericht op kleiner mkb, daarom komen alleen bedrijven in aanmerking die 75 fte of minder aan personeel hebben. Verder is het belangrijk dat je jouw IT-leverancier betrekt (als je die hebt) en bereid bent om zelf tijd te investeren.
Hoe wordt het programma mkb cyberassistentie bekostigd?
Naast jouw eigen bijdrage, worden de kosten van het programma gedekt door een aantal andere organisaties. Dit zijn het Digital Trust Center, City Deal 'Lokale weerbaarheid cybercrime' en het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.
Meld je hier vrijblijvend aan voor meer informatie