Sluiten Close
Sluiten Close

CWB geeft eerste dreigingsrapport uit

Geschreven door Cyber weerbaarheidscentrum

02 december 2020

Geschreven door Cyber weerbaarheidscentrum

02 december 2020

Iets meer dan een jaar na de start van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport is de stichting erin geslaagd om een dreigingsbeeld uit te geven voor de hightech- en maakindustrie. Het is voor het eerst dat een dergelijk dreigingsrapport voor deze sector beschikbaar is.

Aan het rapport, in opdracht van het CWB gemaakt door haar partner FalconForce, is een half jaar gewerkt. Behalve bureau-onderzoek en interviews, hebben partijen als het Digitaal Trust Center en de politie medewerking verleend om een zo compleet mogelijk beeld te scheppen.

Met het cyberdreigingslandschap verwacht het CWB volop gesprekstof aan te leveren over cyberveiligheid van ondernemers. Met name in het midden- en kleinbedrijf laat deze nog te wensen over. Volgens het rapport zijn de grootste beperkende factoren prioriteit, budget en middelen. Zo wordt tekort gedaan aan het feit dat een veilig en veerkrachtig bedrijf een ijzersterk verkoopargument is.

Wilt u een exemplaar van het Cyber Dreigingslandschap ontvangen? Ga naar de contactpagina op deze website, vul uw gegevens in en vraag het drukwerk aan.