Sluiten Close
Sluiten Close

Gratis cursus cybersecurity voor de industrie

Geschreven door Cyber weerbaarheidscentrum

21 oktober 2021

Geschreven door Cyber weerbaarheidscentrum

21 oktober 2021

Brabantse productiebedrijven in de hightech- en maakindustrie kunnen kosteloos een cursus cybersecurity volgen bij Mikrocentrum. Dat is mogelijk gemaakt door het Veldhovense opleidingsinstituut en Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) met ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant. De driedaagse cursus helpt om de beveiliging van de industriële omgeving en controle systemen te verbeteren. Er zijn twee startdata: 1 december 2021 en 25 mei 2022.

De cursus is bedoeld voor werknemers die betrokken zijn bij Operational Technology (OT), oftewel de productie automatisering. Deze OT beschermen tegen cyberincidenten vereist een andere aanpak dan de bescherming van Information Technology (IT). Mede omdat beveiligingsmaatregelen voor digitale aanvallen in de productieautomatisering vaker beperkt is omwille van optimale bedrijfsresultaten.  

Volgens de directeur van het CWB, Paul van Nunen, bevestigt de steun van de provincie het belang van een betere cyberweerbaarheid van ondernemingen. Daarom is kennisdeling één van de speerpunten van de stichting. “Het blijft een rat race tegen hackers. Je moet continue aandacht hebben voor cybersecurity. Het dient vast onderdeel te zijn van beleid, want het raakt de bedrijfscontinuïteit.”

“Meer kennis van zaken verlaagt het bedrijfsrisico”, vindt ook Frank Bruls, manager opleidingen van Mikrocentrum. “Na de driedaagse overzien cursisten de mogelijke bedreigingen, kennen ze de do’s en don’t en weten ze hoe ze de standaard norm van OT-beveiliging, de IEC 62443 kunnen toepassen. De opzet is heel praktisch en interactief.”

Aanmelden kan online op www.brabantleert.nl. De data zijn 1, 8 en 15 december 2021 of 25 mei, 1 en 8 juni 2022 steeds van 13.30 tot 21.00 uur. De leslocatie van Mikrocentrum is te vinden op De Run 1115 in Veldhoven. Meer informatie over de cursus vindt u hier