Laatste nieuwsbericht

Arrow icon Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close

Webinar Basisbeveiliging Operational Technology

Cyberweerbaar worden in de OT: waar begin ik?
Veel organisaties worstelen met het managen van de digitale weerbaarheid van OT omgevingen. Maatregelen waarmee zij vertrouwd zijn vanuit hun IT omgevingen werken niet altijd goed of zijn zelfs uit den boze. Maar als deze IT maatregelen niet altijd zomaar kunnen worden toegepast binnen de OT, hoe borg je als organisatie de digitale weerbaarheid van je fabriek?

Omdat de OT zich afspeelt op het cyber-fysieke vlak kunnen cyberincidenten een direct en vaak onomkeerbaar effect hebben op de fysieke wereld. Daarom is het altijd ‘safety first’! Beschikbaarheid van systemen en integriteit van procesinformatie is daarbij vaak belangrijker dan vertrouwelijkheid van gegevens. Daarbij horen ook beheerkaders en maatregelen die daarmee rekening houden.

CWB partner Hudson Cybertec neemt u tijdens deze presentatie mee in de verschillen tussen IT en OT en hoe cyberincidenten een andere impact kunnen hebben op beide domeinen. U maakt kennis met de verschillende ontwikkelingen die er zijn bij beheerkaders zoals de Cybersecurity Implementatierichtlijn (CSIR) van Rijkswaterstaat, de Basismaatregelen voor cybersecurity voor Industriële Automatisering en Controle Systemen (BIACS) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het belang van en de mogelijkheden voor, certificering van OT producten volgens de internationale cybersecuritynorm voor de OT, de IEC 62443-4-1 en IEC 62443-4-2. U hoort wat u kunt doen om de digitale weerbaarheid van uw organisatie blijvend te verbeteren.

Dit webinar is enkel beschikbaar voor participanten van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

Meer informatie

Lisette Oosterbosch

Communitymanager, communicatie & events

06-83111210
Meer informatie