CWB Security Event ism Claranet
Net als vorig jaar houdt het CWB een Security Event voor de hightech- en maakindustrie, gefaciliteerd door CWB-partner Claranet. Dit event is op donderdagmiddag 11 mei van 13.30 tot 18.00 uur in het nieuwe Valk Exclusief hotel op de Eindhovenseweg Zuid 144, 5683 PX Best. Op het programma staan diverse sprekers, een paneldiscussie en een netwerkborrel.
Programma:
13.30 - 14.00 uur: Inloop
14.00 - 14.30 uur: Zero Trust; Een andere manier van denken over beveiliging - Microsoft
14.30 - 15.00 uur: De valkuilen van penetratietesten - Claranet (Engelstalig)
15.00 - 15.15 uur: Pauze
15.15 - 15.45 uur: Ransomware: de grootste (cyber)dreiging van ondernemend Nederland - Cyberveiling Nederland
15.45 - 16.15 uur: De eerste 48 uur na een ransomware-aanval - S-RM
16.15 - 17.00 uur: Paneldiscussie
17.00 - 18.00 uur: Netwerkborrel
Over de inhoud:
Zero Trust in relatie tot ICT stamt uit 2010 en is gebaseerd op de vraag Wat kun je vertrouwen in je ICT omgeving? De visie van Zero Trust is vandaag de dag relevanter dan ooit. We werken overal en connecten met alles. Het idee dat je bedrijf een goede firewall had, dus binnen veilig en daarbuiten onveilig, is totaal achterhaald. Tony Krijnen van Microsoft vertelt wat er veranderd is aan de cyberaanvallen en hij staat stil bij de verschillende aspecten van Zero Trust. Waarom is het belangrijk? Hoe implementeer je het? En vooral: Waarom zijn point solutions niet de oplossing?
Tiago Carvalho deelt wat Claranet opmaakt uit meer dan 10.000 pentestdagen per jaar. Want veel organisaties twijfelen over het wel of niet laten pentesten van hun IT-omgeving. Daarom geeft de Cybersecurity trainer van NotSoSecure in de UK in zijn Engelstalige presentatie antwoord op de vragen: Wat zijn de valkuilen? Wat leer je van een pentest? Hoe pak je een pentest aan?
Tijdens de paneldiscussie voert Bart Jacobs , Commercieel Directeur van Claranet Benelux het woord, zodat we dit interactieve gesprek in het Nederlands kunnen voeren.
Namens Cyberveilig Nederland legt strategisch adviseur Liesbeth Holterman uit wat ransomware is, hoe criminelen te werk gaan en met welke maatregelen het risico op een aanval te beperken valt. Meer specifiek zal ze ingaan op het fenomeen data-exfiltratie bij een ransomware aanval, omdat het wegsluizen van data steeds meer als effectief middel wordt ingezet door criminelen om slachtoffers alsnog tot betalen te dwingen.
S-RM is een wereldwijde speler met Cyber Incident Response Teams. Zij hebben ervaring met incidenten, waaronder ransomware en datadiefstal door insiders. Wat vinden zij dat je de eerste uren na besmetting of exfiltratie wel en niet moet doen? De sprekers zijn zijn Tim Geschwindt en Frank de Korte.
Aanmelden kan tot maandag 8 mei:
Mail voor- en achternaam, bedrijf en functie aan: info@cwbrainport.nl
Gratis toegankelijk na aanmelding