Laatste nieuwsbericht

Arrow icon Alle nieuwsberichten

Aankomend evenement

Arrow icon Alle evenementen
Sluiten Close
Sluiten Close

Cyber Security Event 2023 NIS2 - nog één jaar te gaan! Door CWB partner Claranet

Geschreven door CWB

Geschreven door CWB

Het jaarlijkse Claranet Cyber Event in de oktober Cyber Security-maand staat dit jaar in het teken van “NIS2 – nog één jaar te gaan!”.

In de snel evoluerende digitale wereld is de veiligheid van onze netwerken en informatiesystemen van vitaal belang. Om deze veiligheid te waarborgen, heeft de Europese Unie de herziene Netwerk en Informatiesystemen Directive 2022/0383 geïntroduceerd, ook bekend als "NIS2". NIS2 brengt belangrijke wijzigingen met zich mee ten opzichte van de oorspronkelijke NIS-richtlijn en legt de nadruk op het versterken van de digitale veiligheid in Europa. NIS2 wordt in oktober 2024 van kracht* en er is dus nog 12 maanden te gaan om te zorgen dat jouw organisatie klaar is!

Sprekers: 

Petra Oldengarm

Petra heeft de dagelijkse leiding in handen van Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie die zich inzet voor een optimaal ondernemingsklimaat voor cybersecurity bedrijven in Nederland. Petra heeft een achtergrond in de technische informatica en is al vele jaren actief in het cybersecuritydomein voor verschillende werkgevers waaronder de AIVD, ECN en Hoffmann.

Tim Geschwindt

Tim is Senior Associate en werkt voor S-RM's Cyber Incident Response divisie in Nederland in twee primaire rollen. Als algemeen crisisresponsmanager coördineert hij het Incident Response-team van S-RM en zorgt hij ervoor dat onze klanten zo snel mogelijk weer op de been zijn. Dit omvat vaak het coördineren van juridische adviseurs, verzekeraars, IT MSP's, communicatiebedrijven, wetshandhaving en andere belangrijke belanghebbenden. Daarnaast is Tim ook gecertificeerd forensisch onderzoeker en leidt een onderzoek vaak vanuit een technisch oogpunt. Recentelijk heeft hij onder andere gewerkt aan grote incidenten met LockBit, Conti, Hive, PYSA, DarkSide en Suncrypt ransomware.

 

Ga naar de eventpagina Arrow icon