DDOD_wit_oranje_blauw_liggend_website

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Serie cybertalkshows mmv CWB

Over iets meer dan twee weken is het zover. Donderdag 8 oktober van 17:00 tot 18:00 uur, vindt de eerste editie plaats van de interactieve Cybertalks ‘DE ONDERNEMER DRAAIT DOOR’, een initiatief van de gezamenlijke Platforms Veilig Ondernemen in Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) met medewerking van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.

De serie talkshows draait om het probleem cybercrime, het gedrag van eigenaren, directeuren en werknemers én de passende oplossingen.  Dat gebeurt onder leiding van misdaadjournalist en programmamaker Kees van der Spek en presentator Kevin van den Berg, samen met regionale ondernemers, cyberspecialisten en overheidsfunctionarissen.

De talkshows worden live uitgezonden vanuit verschillende regio’s en opgeluisterd met korte vlogs en entertainment. Aanmelden kan via www.deondernemerdraaitdoor.nl.

De eerste aflevering wordt uitgezonden vanuit het gemeentehuis in Weert in Limburg.  Eén van de gasten is ondernemer Xander Koppelmans, ervaringsdeskundige spreker op het recente CWB Cyber Event. Hij stelt: : ‘Onwetendheid is geen excuus’ en ‘Het is niet de vraag óf, maar wanneer je wordt gehackt!’ Natascha Rouette – MediaInn, Sittard – raakte door ransomware al haar data kwijt, maar herstelde met een flinke inspanning.

De burgemeester van Weert,  Ina Leppink-Schuitema, geeft haar visie op de rol van de gemeente bij het verbeteren van de digitale veiligheid van inwoners en bedrijven. Ook aan tafel schuift Fabian Leijten, ondernemer en oprichter van de Digibende, om te vertellen over zijn visie op opleiden in cybersecurity en hoe die gestalte krijgt in de Digibende.

Na de eerste editie in Limburg volgen de komende weken de Cybertalks op maandag 19 oktober in Brabant – ‘Binnen 3 seconden was het ‘Game Over’, op dinsdag 3 november in Zuid-Holland – Brandverzekering: ja! Cyberverzekering: is dat nou écht nodig? én op maandag 9 november in Noord-Holland – Veilig thuiswerken is het credo, of valt dat in praktijk wat tegen?