Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kennis over phishing gedeeld

Van elkaar valt veel te leren. Dat bewezen twee CWB-participanten deze week – tijdens een besloten webinar – door te delen hoe zij omgaan met phishing. Hun zeer gewaardeerde openheid helpt andere participanten van het CWB om de aanpak van deze problematiek nog eens te bezien en desgewenst bij te stellen.

Al kunnen ze ook nog een stap verder gaan, omdat CWB-partner BDO in hetzelfde webinar adviezen gaf over de voorbereiding op een cyberincident. De mate waarin men dat doet, beperkt de schade enorm en is de moeite van het overwegen waard.  

Want de cyber risico’s zijn groot. Voor de bedrijfscontinuïteit en de financiën, de reputatie en de wettelijke aansprakelijkheden. Waarbij phishing én kwetsbaarheden in systemen de meest gebruikte en effectiefste toegangswegen zijn om malware binnen te loodsen.

Althans, op dit moment. In een tijd waarin kwaadwillende hackers naar nieuwe paden zoeken om te bewandelen. Zo blijft cyber weerbaarheid een kat en muis-spel, waar elke onderneming aandacht aan moet schenken.

Zodoende houdt het CWB in 2021 opnieuw een maandelijkse reeks van kennissessies, bedoeld voor alle ondernemers in de (keten van de) hightech- en maakindustrie.